Wat doet CIRqUMSTANCIA?


Cirqumstancia brengt momenteel vier animaties op stelten: 'Cirq Civil - Flikken op stelten', 'Cirq Diabolique – Springduivels', 'Cirq Moustique' en 'Cirq Porcelaine' (met twee of drie steltlopers) en mobiele acts op segways 'Cirq Mystiek' en 'Cirq Mystiek by Night'. Met Cirq Sabat keren ze terug naar de roots, met name een heuse vuurshow.

Hier worden ze nog eens kort na elkaar uitgelegd.

Cirq Civil is een komische mobiele act op stelten, waarbij Maurice en Gérard (de twee flikken uit de seventies) zich tussen het publiek begeven. Ze maken van iedere interventie gebruik om voor algehele hilariteit te zorgen. De macho-flikken brengen bovendien tijdens het 'ordehandhaven' enkele korte acts. Op James Bond muziek bent u getuige van een achtervolgingsscene met zeepbellenpistolen, met hun knuppels in de hand verzorgen ze een majorette- en jongleernummer, ze veroveren de harten van het (vrouwelijke) publiek, enz... . Deze act heeft al zijn dienst bewezen op verschillende festivals in 't binnen en buitenland.

Cirq Diabolique is een pittige mobiele en interactieve act op stelten. We springen letterlijk tussen en boven het publiek en met onze griezelige masker en bokkepotenachtige springstelten zijn we net echte duivels. Dat we daarbij nog spelen met vuur (vuurtapijtjes maken, vuureten, vuurspuwen, kleine vuurwerkeffecten) maakt het af. Deze act wordt meestal geprogrammeerd in (vuur)stoeten, als warming up voor het wachtende publiek op een vuurwerkshow, tijdens Halloweenspektakels of natuurlijk als straattheateract,...

Cirq Moustique is een visuele act op stelten met een mystiek karakter. Een mystieke interactieve act waarbij deze langsprieten op een voorzichtige manier zich tussen het publiek begeven en nieuwsgierig hun nieuwe wereld verkennen. Traag, maar alles bekijkend, stappen ze vooruit. Met hun flexibele voelsprieten tonen ze hun zachtaardige kant. Zoals bij ieder insect, zijn ze nieuwsgierig naar de wat de mens is en te bieden heeft, maar vertrouw ze toch niet te veel. Ze prikken niet maar prikkelen u publiek des te meer.

Cirq Porcelaine is een mobiele steltanimatie met 3 alomgekende fragiele porseleinen beeldjes die bij iedere (groot)moeder op de schouw of in de vitrinekast staan. De schoonheid en de hoogte van de personages trekt al van ver de aandacht van het publiek. Maar als ze dan ook nog plots tot leven komen, blijven ze de mensen verleiden, maar ontdek je ook de scherpe kantjes van de porseleinen beelden. Een onverwachte en interactieve act die terug gaat in de stijl van zijn verleden. Beeldschoon!

Cirq Poubelle:Cirqumstancia brengt met Cirq Poubelle twee straatvegers met een passie voor afval.

Cirq Mystiek, Cirq Mystiek by Night en Cirq Sabat

Waarom 3 namen? Elke act is apart te boeken maar er wordt telkens gespeeld met dezelfde personages. Vandaar dat je de acts ook kunt combineren. Overdag raden we als mobiele act 'Cirq mystiek' aan, 's avonds 'Cirq Mystiek by night', voor een vaste vuurshow 'Cirq Sabat', dit eventueel voorafgaand met 'Cirq Mystiek' of 'Cirq Mystiek by night'.

Zoek je een mobiele ludieke act, kan je keizen voor:

Cirq Mystiek (mobiele act op segways voor overdag):
Twee mystierieuze figuren zweven door en rond het publiek. Wees gewaarschuwd want ze hebben een sarcastisch, uitdagend en plagend karakter. Maar ze kunnen ook lief zijn en brengen verwondering en magie. Ze zorgen voor een leuke sfeer.

Cirq Mystiek by night (mobiele act op segways met vuur)
Twee mysterieuze figuren zweven rond en door het publiek op hun segways. Met hun sarcastisch, uitdagend en plagend karakter leggen ze werkelijk het vuur aan je schenen. Maar ze kunnen ook lief zijn Ze zorgen voor verwondering en magie. Ze creëren letterlijk en figuurlijk een warme leuke sfeer.

De vuurelementen die we gebruiken zijn konsumentenvuurwerk, wasbenzine en lampolie. Er worden grote vlammen gespuwd boven de hoofden van de mensen (via een automatisch systeem), er worden vuurtapijtjes gelegd, er wordt aan vuureten gedaan, ....

Cirq Sabat
De mysterieuze personages komen vanachter het publiek waar ze al voor een leuke onverwachte sfeer zorgen om zo op hun terrein te komen. Ze voeden de grote pot met elementen van de toeschouwers. Stilletjesaan bereiden ze alles voor om te komen tot de grote sabat. De grond wordt gezuiverd, de pot begint te brubbelen en te koken. Ze wordt aanbeden tot plots de duivel eruit komt die met zijn vuurtechnieken toont hoe de magische onderwereld eruit ziet. Een vuurshow met een verhaal en hoogstaande technische effecten.

Qua vuurtechnieken en speciale effecten wordt er gewerkt met vuurtapijten, magisch vuurwerk, rookmachien, fonteinen die uit de borstels spuiten, co-jets, vuurspuwmachien met heel hoge vlammen (tot 10m hoog), flamebars, vuurzwaarden, vuurzweep, vuurpoi's, en met een mooie apotheose met professioneel vuurwerk.

Op aanvraag kunnen de veiligheidsfiches verkregen worden voor de brandweer ed.